Paisatgisme

El paisatgisme és una professió, l’activitat de la qual, modifica les característiques visibles, físiques i anímiques d’un espai, organitza els elements vius, tals com a flora i fauna, la qual cosa habitualment es denomina jardineria.

El paisatgisme combina art i ciència i requereix bons dots d’observació i habilitats de disseny, així com planificació, creativitat, organització i imaginació.

Paisatgisme al teu servei

Quan dissenyo un projecte intento que sigui el més respectuós possible amb el medi ambient, així doncs alguns dels punts que valoro són:

  • Evito utilitzar plantes invasores.

  • Sempre que sigui possible utilitzo paviments que drenin l’aigua.

  • Selecciono plantes adaptades al nostre clima i amb poques necessitats hídriques.

  • Intento utilitzar substituts de la gespa natural i quan els utilitzo proposo gespa de baix manteniment.

  • Intento que el disseny tingui un aspecte naturalitzat i que s’integri bé amb l’edificació i l’entorn que l´envolta.

Passió pel paisatgisme

Des de petita, per temes familiars, he tingut una relació estreta amb l’agricultura i això ha fet que m’apassioni la naturalesa i la vegetació. Així que al 2015 vaig decidir posar rumb a una de les meves passions i em vaig posar a estudiar Paisatgisme (disseny de jardins i espais exteriors) a L´Escola d´Art Floral i Paisatgisme de Catalunya. Vaig acabar els meus estudis al setembre del 2017 i gràcies als anys d’experiència acumulada realitzant projectes d’enginyeria vaig decidir muntar SCDissenys Enginyeria i Paisatgisme per oferir els meus serveis de Paisatgisme.

La regió en la qual vivim té un clima privilegiat, és suau i amb molts dies assolellats, que ens permet gaudir durant molts mesos d’estar en espais exteriors. Hi ha múltiples estudis que demostren que el contacte amb la naturalesa augmenta la nostra sensació de benestar. Així que poder tenir espais exteriors (terrasses, jardins, parcs…) que s’adeqüin a les nostres necessitats, els nostres gustos, el nostre clima és una cosa important per a la nostra qualitat de vida.

Serveis de Paisatgisme

Per aconseguir la major satisfacció del client i que el disseny s’adapti millor a les seves necessitats intento que la relació professional sigui el més fluïda i propera possible, doncs existeixen múltiples possibilitats en dissenyar un espai exterior, en funció de la grandària, tipologia del terreny, funcionalitat i gustos. Per a això, és molt important escoltar al meu client i veure i analitzar el seu espai.

¿Què ofereixo?

Com a professional m’adapto a les necessitats dels diferents clients, ja que no tots necessitem el mateix, ni disposem del mateix pressupost. Els diferents serveis que ofereixo, tant a clients particulars com a entitats públiques són:

Opció 1

Contractar només el disseny del projecte en 2D o 3D. Es lliuraran uns plànols i documentació adjunta descriptiva. El client s’encarregarà de la direcció de l’obra, contractació de diferents professionals (jardiner, fuster, electricista…) i compra de material per a construcció de l’espai exterior (jardí, terrassa, parc, rotonda…). Només se’m remunerarà el disseny del projecte.

Opció 2

Contractar el servei integral de tot el projecte, és a dir, el client no es preocupa de res. Jo realitzaria el disseny del projecte (jardí, terrassa, parc, rotonda…), la contractació de professionals (jardiner, fuster, electricista, paleta…), la compra de material i la direcció de l’obra.